top of page
sestra_bijela

Primanje Nikoline Jukić u kandidaturu

Nikolina Jukić studentica Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, najstarije od sedmero djece Marka i Ane odlučila je odgovoriti na Božji poziv pridružujući se našoj zajednici. Svečanom molitvom večernje na svetkovinu Krista Kralja a uoči blagdana naše Gospe od čudotvorne medaljice, 26. 11. 2023. započela je Nikolina prvi stupanj formacije - kandidaturu. Na večernjoj molitvi i zajedništvu sudjelovale su sestre iz tri sarajevske zajednice, sestre iz Žepča te rođena sestra naše Nikoline, Martina.


Danas svoju glavu prigibamo, užarenim srcem, pred neponovljivim Kraljem, pred veličinom Njegove osobe koja skida plašt zlatnim nitima tkan, dijamantnu krunu s glave, te prigiba koljena pred svakim čovjekom, krvlju svojom okupanim, a napose do onih koji su na distanci naše ljubavi.

Kralj s križa grli čitavo čovječanstvo, nesebičnim pozivom da budemo Njegovi uzvanici.

U ime Isusa Krista - Kralja svega stvorenoga, molim s. M. Vinku Bilješko, provincijalnu poglavaricu, da primi Njegovu izabranicu na vratima Vinkova ognjišta.

Drage sestre, Zahvalnim srcem za Kraljevo izabranje, te ustrajno traganje za biserom u našem životu, danas stojimo ovdje.

Draga Nikolina, u Kraljevoj šetnji za laganog povjetarca, ugledao je i tebe na proplancima svoga kraljevstva. On je vidio i ono što Ti je darovao i što želi da Ti otkriješ u ustrajnom molitvenom hodočašću, darujući se onima koje On ljubi, te iskuješ zlatnu krunu urešena biserima za dan uskrsnuća.

U ime naše Družbe, provincije i svoje, primamo te u kandidaturu.

Zakorači u posjed Vinkovske obitelji, povjerenom mu od Kralja kojem su siromasi najdraži uzvanici. Ti uzvanici su Vinkovi Gospodari.

Neka Te prati zagovor Kraljice, Majke Kralja, Čudotvorne, Bezgrešne. Milost ukazanja našoj sestri govori koliko nas Bog voli, koliko našu Družbu voli.

Primi, krunicu od Vrhovne poglavarice poslanu, da prebirući njena zrnca, rasipno

siješ Božju Riječ, te plodovi sijanja isklešu vrata ulaska u Kraljevstvo Presvetog Trojstva.

Budi najljepši cvijet kojim će Kralj isplesti krunu.

s. Margareta Brnada




35 views0 comments

Kommentare


bottom of page